Veltman heeft respect, geen ontzag: 'O, het is Messi', dat heb ik helemaal niet
"Ik wil in Camp Nou laten zien welke stappen ik als verdediger heb gemaakt"

Veltman heeft respect, geen ontzag: "'O, het is Messi', dat heb ik helemaal niet"

20-10-2014 09:04
8

Ajax maakt zich op voor een weerzien met FC Barcelona. Afgelopen seizoen waren de Amsterdammers verrassend te sterk voor de Spaanse topclub. In de Amsterdam Arena werd Barça met 2-1 geklopt. Dinsdag gaat de regerend landskampioen op bezoek in Camp Nou.

Verdediger Joël Veltman, die in het thuisduel met Barça kort na rust met een rode kaart van het veld moest, gelooft in een nieuwe stunt. "Ja, natuurlijk! Vorig jaar verloren we wel met 4-0, maar kregen we ook de mogelijkheid om te voetballen. Helaas was ik er door mijn blessure niet bij. Maar vooral in de eerste helft had er wat meer in gezeten dan die 0-0. En ook in de thuiswedstrijd was te zien dat FC Barcelona het niet gewend is dat ploegen hun eigen spelletje spelen. We moeten net als toen weer boven onszelf uitstijgen", zegt Veltman in gesprek met De Telegraaf.

De Ajacied moest in het thuisduel aan de noodrem trekken toen Neymar dreigde te ontsnappen. Die actie, een direct gevolg van een te korte terugspeelbal van Ricardo van Rhijn, leverde hem een rode kaart op. Volgens Veltman valt de ingreep toe te schrijven aan een gebrek aan ervaring. "Ik wil in Camp Nou laten zien welke stappen ik als verdediger heb gemaakt", zegt Veltman, die zich opmaakt voor een rechtstreeks duel met Lionel Messi. "Ik ben benieuwd. Het is een grote uitdaging."

Bang is Veltman niet voor de Argentijnse superster. "Nee, ik ben niet bang. Natuurlijk, het is wel Messi, de beste voetballer ter wereld, en daar moet je respect voor hebben. Maar geen ontzag. 'O, het is Messi'. Dat heb ik helemaal niet. Als jonge voetballer wil je je meten met de allerbesten. Dus zie ik dit als een geweldige kans", aldus Veltman in Telesport.