Tomasson: Ik ben vanaf het eerste moment dat ik Manu ontmoette een groot fan
"Hij is een opportunist, heeft snelheid, kracht en scorend vermogen"

Tomasson: "Ik ben vanaf het eerste moment dat ik Manu ontmoette een groot fan"

20-10-2014 09:17
2

Elvis Manu was zaterdagavond matchwinner bij Feyenoord. Met twee treffers was hij de grote man tijdens de 2-1 zege op Heracles Almelo. Jon Dahl Tomasson is al jarenlang 'supporter' van de jeugdinternational. De aanvaller, in 2002 met Feyenoord winnaar van de UEFA Cup, zal afgelopen weekend dan ook genoten hebben.

"Ik was assistent-trainer bij Excelsior toen hij daar door Feyenoord een jaartje op huurbasis werd gestald", zegt Tomasson in het Algemeen Dagblad. "Ik ben vanaf het eerste moment dat ik hem ontmoette een groot fan." Nu zijn veel Feyenoord-fans groot fan van Manu, in die periode bij Excelsior was dat anders.

Manu werd gezien als speler die het gewoon niet zou redden in De Kuip. "Bij Excelsior moest hij echt leren zich als prof te gedragen. Hij kreeg drie rode kaarten in een seizoen, maar toch is het een goede leerschool geweest. Elvis schakelt nu snel om, veel beter dan twee jaar geleden. Hij is een opportunist, heeft snelheid, kracht en scorend vermogen. Volgens mij alle facetten waar het tegenwoordig om draait."

Manu maakte zaterdagavond zijn eerste twee competitietreffers van dit seizoen. De drie doelpunten die hij eerder dit voetbaljaar maakte, waren allemaal in Europees verband.