Feyenoord-icoon dekt Ajax in: Ajax na dat duel niet te zwaar de maat nemen
"Op het niveau van Barcelona kunnen wij, ook Ajax, dus niet mee"

Feyenoord-icoon dekt Ajax in: "Ajax na dat duel niet te zwaar de maat nemen"

20-10-2014 09:30
16

Ajax speelt dinsdagavond op bezoek bij FC Barcelona de derde groepswedstrijd in de Champions League van dit seizoen. Vorig jaar wisten de Amsterdammers, eveneens in de groepsfase, één keer te winnen tegen de Spaanse grootmacht. Willem van Hanegem verwacht deze week in Camp Nou echter een ander resultaat.

"Ik verheug me deze dagen op het nieuwe treffen tussen FC Barcelona en Ajax", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Vorig jaar presteerde Ajax aardig tegen een Barcelona dat de punten niet meer nodig had. Nu ligt het volledig anders. Barcelona verloor bij PSG en moet nu wel. De druk op Ajax zal groot zijn."

"Ik wil er voor waarschuwen dat we Ajax na die wedstrijd niet te zwaar de maat nemen", vervolgt De Kromme zijn verhaal over de Amsterdammers en het duel met Barça. "Op het niveau van Barcelona kunnen wij, ook Ajax, dus niet mee. Dat was vijftig jaar geleden al zo en het is nog steeds zo. Met een beetje geluk win je er een keer van."

FC Barcelona heeft na twee groepswedstrijden drie punten, daarmee staat het een punt achter op Paris Saint-Germain. Ajax staat derde, met twee punten uit twee duels. Hekkensluiter Apoel Nicosia staat vierde met een punt.