VP's Elftal van de week: opgebloeide PSV'ers en derbyhelden domineren

VP's Elftal van de week: opgebloeide PSV'ers en derbyhelden domineren

20-10-2014 11:20
1

Koploper PSV boekte zaterdag een zeer eenvoudige zege op AZ. De Alkmaarse tegenstander, toch niet de eerste de beste, werd in één helft op apengapen gespeeld door een sterk, professioneel PSV. Is de club uit Eindhoven de onzekerheid voorbij en kan het dit seizoen een serieuze gooi naar de landstitel doen? Het lijkt er wel op. In het Elftal van de Week vinden we vier PSV'ers terug. Zij weten zich vergezeld van onder meer de topscorer van de Eredivisie, twee derbyhelden en een cultheld.

Gino Coutinho (Excelsior):
Doet precies waarvoor Excelsior onlangs besloot hem aan te trekken: punten pakken. Hielp zijn club op bezoek bij FC Groningen aan een gelijkspel. En voor Excelsior geldt: elk punt is er één.

Santiago Arias (PSV):
Kwam na het WK met Colombia moeizaam uit de startblokken, maar lijkt zich te hebben herpakt. Arias bleef tegen AZ simpel op de been, net als heel PSV overigens.

Etiënne Reijnen (SC Cambuur):
Van de bank van AZ naar de basis bij SC Cambuur. En dan in de derby tegen sc Heerenveen de gelijkmaker op het scorebord zetten. Reijnen heeft zich uitstekend herpakt na een moeilijke fase in Alkmaar.

Joël Veltman (Ajax):
Begint steeds meer een volwassen verdediger te worden. De foutjes of beter gezegd fouten die hij in zijn eerste volledige seizoen maakte verdwijnen uit het spel van Veltman. Dinsdag mag hij op het hoogste podium laten zien waar hij staat, wanneer Ajax het in Camp Nou opneemt tegen FC Barcelona.

Jetro Willems (PSV):
Ging na zijn doorbraak bij PSV als een raket, maar viel vervolgens net zo hard terug. Liet tegen AZ weer de trekjes zien die toenmalig bondscoach Bert van Marwijk deden besluiten hem te laten debuteren in Oranje. O ja, en wát een pass op Luciano Narsingh voor de 1-0.

Adam Maher (PSV):
Lijkt zich er te hebben bij neergelegd dat de positie op nummer tien niet heilig is voor zijn speelstijl. Uitgerekend tegen zijn oude club AZ twee keer trefzeker. Is Maher dan eindelijk over de PSV-drempel geklommen?

Andres Guardado (PSV):
De Mexicaanse zomeraanwinst moet met zijn ervaring voor de nodige rust zorgen binnen een jonge PSV-ploeg en doet dat naar behoren. Kan terugkijken op een foutloze wedstrijd tegen AZ.

Kyle Ebecilio (FC Twente):
Bij FC Twente gaat het al snel over Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo, maar tegen Ajax was Ebecilio de bepalende factor op het middenveld van de Tukkers. Hoe meer wedstrijden hij speelt, hoe beter het voormalig Arsenal-talent in zijn vel komt te zitten.

Fernando Lewis (Go Ahead Eagles):
Krijgt bij Go Ahead Eagles het vertrouwen en betaalde dat zondag in de IJsselderby tegen PEC Zwolle terug. Was continu dreigend en tekende zelf de 2-0 aan.

Elvis Manu (Feyenoord):
Kan al een poosje niet kapot bij het Feyenoord-publiek na zijn belangrijke treffers in de Europa League. Manu begint nu ook in de Eredivisie te scoren, de heldenstatus in de Kuip ligt voor het oprapen voor deze aanvaller.

Michiel Kramer (ADO Den Haag):
Na negen wedstrijden nog altijd de enigszins verrassende topscorer van de Eredivisie. Ook tegen NAC Breda was het weer raak voor Kramer, die namens de nummer zestien van de ranglijst al zeven keer wist te scoren.