Tragisch drama in India: voetballer overlijdt na imitatie van Klose
Middenvelder doet mislukte salto en beschadigt ruggengraat fataal

Tragisch drama in India: voetballer overlijdt na imitatie van Klose

20-10-2014 11:23

Dat het vieren van een doelpunt niet altijd zonder gevaar is, bleek afgelopen weekend in de Indiase voetbalcompetitie. Een 23-jarige speler van Bethlehem Vengthlang FC maakte een mislukte achterwaartse salto en overleed later in het ziekenhuis.

Peter Biaksangzuala scoorde na iets meer dan een uur spelen tegen Chanmari West FC en vierde dat met een salto zoals de Duitser Miroslav Klose dat ook regelmatig doet. Voor de Indiër liep het echter bijzonder tragisch af, want hij landde op zijn hoofd en beschadigde zijn ruggengraat. De verdedigende middenvelder moest naar het ziekenhuis en de wedstrijd ging verder.

In het hospitaal konden de artsen de schade aan zijn ruggengraat niet meer herstellen. Biaksangzuala overleed zelfs aan de salto. In de Indiase media klinkt nu dat de verdedigende middenvelder Klose wilde imiteren. De ex-international van Duitsland, die het afgelopen WK een record op zijn naam zette met zijn vijftiende en zestiende doelpunt.

Hieronder is het mogelijk de beelden van het incident (vanaf circa 2.30) te bekijken. Bepaal voor jezelf of je dit wilt zien of niet.