De Eredivisie-flops: misplaatst hoogstandje, spitsen in crisis en een 'verzieker'

De Eredivisie-flops: misplaatst hoogstandje, spitsen in crisis en een 'verzieker'

20-10-2014 12:45

Elk Eredivisie-weekend heeft zijn winnaars en zijn verliezers. In de negende speelronde bestaat de tweede categorie vooral uit aanvallers die er maar niet in slagen om het net te vinden. Daarnaast: een misplaatst hoogstandje, klungelig verdedigen en het hopeloos zoeken naar de vorm van vroeger. Kortom, de flops van het afgelopen Eredivisie-weekend op een rij.

Josimar Lima (FC Dordrecht):
Als je verdedigers zo makkelijk doelpunten weggeven, dan wordt het lastig overleven in de Eredivisie. Werkte een voorzet klungelig achter zijn eigen doelman en bracht daarmee FC Utrecht op rozen.

Wedden

Meer odds

Joost Broerse (PEC Zwolle):
Van je meest ervaren spelers verwacht je iets extra's in een derby. Helaas voor PEC Zwolle liet deze trouwe diender het zondag in Deventer afweten. Met name bij de beslissende treffer van Go Ahead Eagles was Broerse volgens zijn trainer Ron Jans nergens te bekennen.

Nick van der Velden (FC Groningen):
Natuurlijk, een hoogstandje op z'n tijd, dat mag. Graag zelfs. Maar of een 1-1 tussenstand in een thuiswedstrijd tegen Excelsior nu het uitgelezen moment is om een balletje hoog te houden… Het publiek van FC Groningen, dat de laatste weken toch al niet getrakteerd wordt op schitterend voetbal en klinkende zeges, was duidelijk: niet meer doen, Nick.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis en Adnane Tighadouini (NAC Breda):
Kamphuis 'verziekte' volgens De Telegraaf het duel tussen NAC Breda en ADO Den Haag door al na negen minuten een strafschop te schenken aan de Bredanaars na een duikeling van Adnane Tighadouini en gaf bovendien Wilfried Kanon daar een rode kaart voor. "Als iemand in een bar je zo aanraakt, voel je niets op je schouder", zei trainer Henk Fräser na afloop. Tighadouini schoot het cadeautje – tot opluchting van ADO - huizenhoog over. Daarmee verdient ook hij een plekje in dit lijstje.

Florian Jozefzoon (PSV):
Hoe wil je ze hebben, Florian? AZ bood de PSV-aanvaller alle kansen om zijn doelpuntentotaal op te vijzelen, maar hij faalde jammerlijk. Gaf na afloop beschaamd toe dat hij er zelfs wel om kon lachen en houdt hoop: als er één schaap over de dam is… Maar dan moet wel eerst het hek open, Florian.

Danny Hoesen (FC Groningen):
Het wil maar niet lukken voor de van Ajax overgekomen spits. Een koninkrijk voor een doelpunt voor Hoesen. De aanvaller wacht al negen wedstrijden op zijn eerste Eredivisie-goal in dienst van FC Groningen en ziet nu na Michael de Leeuw de volgende concurrent naderen. Mimoun Mahi mocht de tegenvallende Hoesen een kwartier voor tijd aflossen.

Ryo Miyaichi (FC Twente):
Waar is de Miyaichi van Feyenoord toch gebleven? Of is het inmiddels een oud kunstje wat de Japanner doet? De van Arsenal gehuurde buitenspeler kan ook in het shirt van FC Twente nog niet overtuigen, nadat hij eerder bij verschillende Engelse clubs al geen spreekwoordelijke deuk in een pakje boter schopte.