Amsterdamse bluf meenemen 'naar ander veld': 'Vorig seizoen Barcelona verslagen'
Van Rhijn wil eigen spelletje spelen: "Zoals we in de Eredivisie ook doen"

Amsterdamse bluf meenemen 'naar ander veld': 'Vorig seizoen Barcelona verslagen'

20-10-2014 12:41
1

Zoals het een Ajacied betaamt, gaat hij niet naar Barcelona om een muur op te trekken en op die manier een resultaat te halen. Nee, met wat Amsterdamse bluf is het juist borst vooruit en uitgaan van eigen kracht. Ricardo van Rhijn wil niets anders.

Vorig seizoen speelden FC Barcelona en Ajax ook al in de Champions League tegen elkaar. In Camp Nou werd het 4-0, in de Arena won Ajax met 2-1. De editie van dinsdag begint gewoon weer met de brilstand. "We hebben toen niet echt ons gezicht laten zien en gingen met 4-0 van de mat af. Terecht natuurlijk. Die uitslag willen we voorkomen. Het is dezelfde wedstrijd, dezelfde ambiance en we krijgen de kans om het beter te doen", blikt Van Rhijn met Ajax Life vooruit.

"Het wordt lastig, maar we willen zo veel mogelijk ons eigen spel spelen. Ook uit bij Barcelona", vervolgt de rechtsachter. "En dan zien we wel waar het in uitmondt. We gaan er met de beste bedoelingen naartoe en willen ons eigen spelletje spelen, zoals we in de Eredivisie ook doen. Vorig seizoen wisten we Barcelona te verslaan. Hopelijk lukt dat op een ander veld ook."

In de laatste wedstrijd tegen FC Twente voetbalde Ajax na rust een stuk beter dan voor de thee. Een duel met twee gezichten speelt de landskampioen wel vaker. Van Rhijn: "De tweede helft herpakten we ons en ging het stukken beter. Het ontbrak in de eerste helft ook nog wel eens aan goede afstemming, verdedigend gezien. De opbouw ging na rust beter en dan krijg je ook de controle."