Speciale aandacht voor Van Gaal: Zijn tactiek is verbazingwekkend
"Daley beschermt de achterhoede geweldig, dat is één van zijn echte krachten"

Speciale aandacht voor Van Gaal: "Zijn tactiek is verbazingwekkend"

20-10-2014 13:01

Het groeiende begrip tussen de sterren van Manchester United is de sleutel voor een goed seizoen, zegt Patrick Kluivert. De voormalig assistent-bondscoach van manager Louis van Gaal denkt dat zijn landgenoot een succes wordt in de Premier League.

Voormalig international Kluivert en Van Gaal gaan al lange tijd terug. De coach liet de piepjonge spits debuteren bij Ajax, haalde hem van AC Milan naar FC Barcelona en betrok hem bij de technische staf van het Nederlands elftal. De oud-spits kijkt daarom met speciale interesse naar het werk van Van Gaal bij Manchester United.

"Hij is een geweldige coach. Zijn tactiek is verbazingwekkend", zegt Kluivert op de website van de Engelse topclub. "Een groot voorbeeld is het WK in Brazilië, toen we het systeem vlak voor het toernooi veranderden. Niemand dacht dat we zo ver konden komen als we gedaan hebben. Hij zal het ook bij Manchester United heel goed gaan doen."

Ook Daley Blind kent Kluivert persoonlijk, omdat zij bij Oranje samenwerkten. "Daley beschermt de achterhoede geweldig, dat is één van zijn echte krachten", aldus de voormalige topspits. "Hij kan het spel heel goed verdelen, is zeer kalm, kan de bal terug veroveren en zijn visie is excellent. De fans hebben zijn kwaliteit al gezien en ik denk dat hij doorgaat met groeien."

Uiteindelijk zal het succes van United afhangen van wat de spelers op het veld doen. Volgens Kluivert is de onderlinge verstandhouding tussen de sterren de sleutel. "Falcao is een geweldige speler. Ik hoop dat hij het goed gaat doen naast mijn vriend Robin van Persie en Wayne Rooney. Dat is een echte aanvalskracht."

"Di Maria is ook een fantastische aankoop en als deze spelers goed met elkaar gaan samenspelen, dan wordt het een zeer goed seizoen voor United. Iedereen weet hoe de situatie op dit moment is. Het zal beter gaan dan in het begin en ik hoop dat ze zullen groeien als team."