Panna voor stuwende Eagle: Ik vond dat ik dat wel even moest waarmaken
Overgoor: "Als je realistisch bent, ligt een club uit de subtop voor de hand"

Panna voor stuwende Eagle: "Ik vond dat ik dat wel even moest waarmaken"

20-10-2014 13:37
1

Met zijn goede spel voor Go Ahead Eagles wekte Sjoerd Overgoor vorig seizoen al de interesse van diverse clubs. Tot een transfer kwam het (nog) niet, maar de verdedigende middenvelder ziet een stap hogerop nog wel gebeuren.

Concreet werden de belangstellende clubs nooit, maar de 26-jarige Overgoor heeft wel oren naar een kijkje in een andere keuken. "Eerst wil ik met Eagles in de Eredivisie blijven, maar daarna wil ik zeker kijken of ik de stap kan maken. Als je realistisch bent, ligt een club uit de subtop voor de hand", vertelt de Enschedeër tegen TwenteSport

Bij FC Twente brak Overgoor nooit door, waarna hij via De Graafschap in januari 2012 bij Go Ahead Eagles terechtkwam. "Ik denk dat als ik bij FC Twente was gebleven, ik niet was doorgebroken. Nu speel ik elke week in de Eredivisie en dat is wat ik wil", zegt de Tukker. "Twente ging op een gegeven moment naar een A-team en koos voor eerstejaars spelers in plaats van mij. Daar baalde ik natuurlijk wel van."

In Deventer is Overgoor uitgegroeid tot een stuwende kracht op het middenveld. Zondag was dat tijdens de IJsselderby tegen PEC Zwolle niet anders. In de slotfase gooide de controleur er zelfs nog een panna uit. "Ik las afgelopen week op Twitter dat ik de speler was met de meeste succesvolle dribbels in de Eredivise. Ik vond dat ik dat wel even moest waarmaken."