Feyenoord moet flink betalen, UEFA deelt waslijst aan boetes uit
Rotterdammers op het matje geroepen

Feyenoord moet flink betalen, UEFA deelt waslijst aan boetes uit

20-10-2014 20:03
8

Feyenoord is voor de tweede keer dit seizoen beboet door de UEFA. De Rotterdammers moeten van de Europese voetbalbond 15.000 euro betalen, omdat fans van de club vuurwerk hebben afgestoken in de ontmoeting in de Europa League tegen Standard Luik, begin deze maand.

Ook wordt het Feyenoord kwalijk genomen dat er trappenhuizen in de Kuip waren afgesloten. Feyenoord moest eerder dit seizoen al een boete van 45.000 euro betalen vanwege racistisch gedrag van de eigen aanhang in de thuiswedstrijd tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League. Ook moest in de thuiswedstrijd in Europees verband tegen FC Zorya Luhansk een vak leeg blijven.

Ook Standard Luik hield een boete over aan de wanordelijkheden op de Rotterdamse tribune. De Belgische club moet 17.000 euro betalen vanwege ongeregeldheden en het afsteken van vuurwerk.

Galatasaray werd door de UEFA fors beboet, omdat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid in de uitwedstrijd in de Champions League tegen Arsenal. De Turken moeten 50.000 euro overmaken aan de bond en binnen dertig dagen contact opnemen met Arsenal om te kijken hoe de aangebrachte schade hersteld kan worden. Het Zwitserse FC Basel is eveneens op het matje geroepen door de UEFA. Die club moet 40.000 euro betalen vanwege ongeregeldheden in het duel met Liverpool. (ANP)