De Boer stuurt aan op stunt in Barcelona: Laat zien waarom je bij Ajax speelt
Oefenmeester ziet perspectief op mooi resultaat

De Boer stuurt aan op stunt in Barcelona: "Laat zien waarom je bij Ajax speelt"

20-10-2014 20:09
23

Ajax-trainer Frank de Boer gaat met zijn manschappen opnieuw op bezoek bij FC Barcelona voor een confrontatie in de Champions League. De oefenmeester hoopt dat de spelers ditmaal boven zichzelf uitstijgen om een gunstig resultaat mogelijk te maken.

"Laat jezelf van je beste kant zien. Laat zien waarom je bij Ajax speelt en laat zien welke kwaliteiten je bezit", sprak De Boer op de persconferentie, waar ook VoetbalPrimeur aanwezig was. "Ik wil dat mijn elftal tegen Barcelona aantreedt met zelfvertrouwen. We houden vast aan onze eigen stijl. Alleen als we honderd procent zijn, kunnen we winnen."

Wedden

Meer odds

De Boer beaamde in Barcelona dat Ajax dinsdagavond een hoog niveau moet halen om een nederlaag te vermijden. "Het wordt gewoon heel moeilijk. Barcelona heeft meer kwaliteit en ervaring dan wij. We moeten de hele wedstrijd een hoog niveau halen. Tegen een tegenstander als deze volstaat het niet om slechts een helft goed te spelen."

Ajax verloor vorig seizoen nog met 4-0 in Catalonië. "We deden lang goed mee, maar verloren in de tweede helft de grip en werden te slordig", aldus de oud-international. "We moeten zorgen dat ze de bal niet te makkelijk krijgen, dat zullen we met het hele team moeten doen. Deze wedstrijd is sowieso een goede leerschool voor ons. Door dit soort wedstrijden te spelen, ervaar je hoe het is om op het hoogste niveau uit te komen."