'Heilig vuur moet bekritiseerde Hiddink aan boord houden bij Nederlands elftal'
Ervaren oefenmeester lijkt te mogen blijven zitten

'Heilig vuur moet bekritiseerde Hiddink aan boord houden bij Nederlands elftal'

20-10-2014 23:49
18

Na de nederlagen tegen Italië, Tsjechië, IJsland en de moeizame overwinning op Kazachstan is de kritiek aan het adres van Guus Hiddink hevig. Toch lijkt de bondscoach van het Nederlands elftal te mogen aanblijven, mede vanwege het ontbreken van goede alternatieven.

Na de afgang van Oranje op IJsland (2-0 nederlaag) groeide de twijfel over het functioneren van Hiddink. Zelfs KNVB-directeur Bert van Oostveen liet ruimte voor speculatie omtrent een vroegtijdig vertrek van de 67-jarige oefenmeester. Toch is het doel om hem in elk geval aan te houden tot na de interlands tegen Mexico (12 november, oefen) en Letland (16 november, EK-kwalificatie).

Volgens het Algemeen Dagblad is de voorwaarde wel dat Hiddink zelf 'het heilige vuur nog voelt branden'. De KNVB heeft al een strategie bepaald om de oefenmeester nog minimaal twee wedstrijden aan boord te houden en het is de verwachting dat het inderdaad niet tot een vrijwillig afscheid komt. Na beide confrontaties is er een rustige periode van vier maanden zonder interlands.

Hiddink en de leiding van de voetbalbond praten dinsdag over de waardeloze start. Hiddink keerde na het WK in Brazilië terug als keuzeheer van Oranje.