Manchester City-huurling wil in Eredivisie blijven: Dit is perfect voor mij
"De spelers op mijn positie, zoals Samir Nasri en David Silva, zijn van wereldklasse"

Manchester City-huurling wil in Eredivisie blijven: "Dit is perfect voor mij"

21-10-2014 06:54
3

Albert Rusnák blijft graag langer bij SC Cambuur. De jongeling speelt momenteel op huurbasis voor de club uit Leeuwarden. Het huurcontract met Manchester City loopt in januari af. De speler wil graag dat de verhuurperiode sowieso doorgaat tot het einde van het seizoen.

"Ik hoop dat alles dan in orde wordt gemaakt. Maar wel op de manier waarop ik het wil en Cambuur ook", zegt Rusnák in gesprek met De Telegraaf. Hij staat open voor het verlengen van zijn contract bij Manchester City, maar alleen als er een duidelijk plan op tafel komt voor zijn toekomst. Een plan waarin hij ook meerdere keren langere tijd op huurbasis ergens ervaring op kan doen, zoals bij Cambuur.

"Dit is perfect voor mij", zegt Rusnák over Cambuur. "De voetbalfilosofie van Cambuur en die in Nederland in het algemeen is geweldig. Misschien blijf ik nog wel drie jaar in Nederland. Er is niet één speler van 20 die nu bij City in de basis speelt. De spelers op mijn positie, zoals Samir Nasri en David Silva, zijn van wereldklasse. Het is niet zo makkelijk om na zes maanden weer terug te komen en te zeggen: 'Hier ben ik. Ik heb zes maanden goed gespeeld in Nederland'. Het is daarom cruciaal dat ik hier ook na januari blijf. Dat is wat ik wil."

De twintigjarige Slowaak voelt zich inmiddels helemaal thuis bij Cambuur. "Ik weet dat ik maar uitgeleend ben, maar nu ik hier ben, voelt dit als mijn team. Hier geef ik elke week alles voor."