'Been en Feyenoord ontmoeten elkaar wellicht snel: coach kandidaat bij EL-opponent'
Genk denkt aan Nederlander

'Been en Feyenoord ontmoeten elkaar wellicht snel: coach kandidaat bij EL-opponent'

21-10-2014 08:27
1

Mario Been en Feyenoord staan mogelijk op korte termijn weer tegenover elkaar. De Nederlander is kandidaat om aan de slag te gaan bij Standard Luik, in de Europa League één van de tegenstanders van de Rotterdammers.

Standard moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, omdat Guy Luzon maandag zijn taken neerlegde. De 39-jarige oefenmeester uit Israël lag zwaar onder vuur en zag geen toekomst meer bij de Belgische nummer elf, die een uitermate teleurstellend seizoen doormaakt.

Volgens Het Nieuwsblad is Been al door de club benaderd, maar dat heeft hij zelf tegengesproken. "Ik heb nog niet met Standard gepraat, maar ik ben werkloos en sta open voor een nieuwe uitdaging", aldus de oefenmeester, die in België al voor Racing Genk werkte. Daar werd hij in februari op straat gezet. Eerder werkte Been voor NEC en Feyenoord.

Guy Hellers is volgens de  berichten ook een kandidaat. De Luxemburger speelde van 1983 tot 2000 voor Standard en heeft pas zijn ­trainersdiploma behaald. Ook STVV-coach Yannick Ferrera wordt genoemd. KV Mechelen-trainer Aleksandar Jankovic zou niet haalbaar zijn.