Kluivert rekent op mooi duel: Maar als FC Twente-uit al een zware klus is...
Ex-spits: "Ajax krijgt daar ook mee te maken"

Kluivert rekent op mooi duel: "Maar als FC Twente-uit al een zware klus is..."

21-10-2014 08:55
3

Patrick Kluivert verwacht niet dat er dinsdag iets te halen valt voor Ajax, dat op bezoek gaat in het reusachtige Camp Nou. Niet alleen het stadion van FC Barcelona is groot, het veld is dat ook. En dat heeft volgens de ex-speler van beide clubs een serieuze invloed.

"Normaal gesproken is Ajax in Camp Nou kansloos", trapt Kluivert in gesprek met Helden af. In ruim een jaar tijd wisten alleen Valencia en Real Madrid eens in Catalonië te winnen, verder waren bijna alle clubs kansloos. "Weet je waarom bijna alle ploegen het in Barcelona ook zo moeilijk hebben? Door de afmetingen van het veld."

"Camp Nou heeft het grootste veld van Europa. Barcelona traint daar veel en is daaraan gewend. Barcelona heeft normaal gesproken het meeste balbezit en het is bekend dat je meer meters maakt als je de bal niet hebt. Het zijn geen grote verschillen, maar het scheelt genoeg dat je onbewust toch even aan de afmetingen van het veld moet wennen als je steeds achter de bal aanloopt", verklaart Kluivert.

"Ajax krijgt daar ook mee te maken. Als FC Twente uit al een zware klus is, dan kun je ervan uitgaan dat er in Barcelona weinig valt te halen. Maar het wordt wel een mooie wedstrijd", verwacht de ex-spits, die tussen 1994 en 1997 voor Ajax speelde, één jaar voor AC Milan uitkwam en daarna zes seizoenen het shirt van Barcelona droeg.