Miljoenenaanwinst: Al veel pech gehad, maar weet dat dit de goede club voor me is
"Ik ben op zich blij dat het team me nodig heeft"

Miljoenenaanwinst: "Al veel pech gehad, maar weet dat dit de goede club voor me is"

21-10-2014 09:23
1

SC Heerenveen heeft nog maar kort kunnen genieten van Sam Larsson, de buitenspeler die afgelopen zomer voor zo'n anderhalf miljoen euro naar Friesland werd gehaald. De aanvaller raakte eind augustus geblesseerd en kwam sindsdien geen minuut meer in actie. 

Larsson had last van verschillende blessures, waaronder een vervelende scheenbeenvliesontsteking. Inmiddels is hij echter op de weg terug. "Gelukkig", zegt hij in de Leeuwarder Courant. "Het gaat de goede kant op, maar ik durf echt niet meer te zeggen wanneer ik fit genoeg ben om te spelen." 

Een verklaring voor zijn fysieke ongemak heeft hij wel. "Bij IFK Göteborg had ik een lange en zware periode achter de rug. Toen ik in Friesland kwam wilde ik me laten zien en trainde ik veel meer dan ik in Zweden gewend was. Misschien heb ik te veel van mezelf geëist. Het was een enorm hectische tijd."

Ondanks zijn blessure heeft Larsson het goed naar zijn zin. "Ik heb hier nu al veel pech gehad, maar ik weet dat Heerenveen de goede club voor me is", aldus de vleugelaar, die aan de linkerkant al wordt gemist. "Ik ben op zich blij dat het team me nodig heeft. Maar Heerenveen heeft niets aan een Larsson die op slechts zestig procent kan voetballen. Ik moet fit zijn."

Larsson hoopt komend weekend tegen PEC Zwolle weer te kunnen spelen. Lukt dat niet, dan richt hij zich op de wedstrijd daarna tegen FC Twente.