Sno baalt enorm van ploeggenoot: Dit bericht klopt helemaal niet
"Hij had sowieso niets moeten zeggen"

Sno baalt enorm van ploeggenoot: "Dit bericht klopt helemaal niet"

21-10-2014 09:35
7

Sherjill MacDonald bracht vorige week het vervelende bericht naar buiten dat Evander Sno nieuwe hartproblemen vreest. Uit angst voor nog een hartstilstand zou de voetballer van KVC Westerlo voorlopig apart trainen. Dat blijkt echter helemaal niet te kloppen.

Helden deed navraag bij Sno, nadat eerder trainer Dennis van Wijk al verbaasd op het nieuws reageerde. "Het is goed dat jullie bellen, want dit bericht klopt helemaal niet", reageert Sno. "Ik baal hier natuurlijk enorm van. Zeker omdat een teamgenoot dit de wereld in heeft gebracht. Ik vind sowieso niet dat je over medespelers moet praten en als je dat dan doet over zo’n precair onderwerp, dan moet de informatie wel kloppen."

Wat wel klopt is dat de 27-jarige voetballer voorlopig apart traint. "Ik heb de laatste tijd ineens veel last van kleine blessures. Dan weer mijn enkel, vervolgens mijn knie of mijn schouder." Sno kreeg van een fysiotherapeut te horen dat zijn lichaam niet in balans is, onder meer door het eten van te veel gefrituurde dingen. "Ook at ik veel chocolade. En ik dronk veel te weinig water."

"Omdat je hart het middelpunt van je lijf is, kan dat ook invloed hebben op je hart", zoekt Sno naar een verklaring voor het bericht van landgenoot MacDonald. "Het zou een mogelijkheid zijn dat problemen met mijn hart in het verleden mede hierdoor veroorzaakt zijn. Maar dat is niet zeker. Waarschijnlijk heeft hij het niet goed begrepen. Maar hij had sowieso niets moeten zeggen." De Dordrechter hoopt direct na de winterstop zijn rentree te maken.