Schalke wil Huntelaar uit grijpgrage Engelse handen houden en rekent op spits
"Zowel Klaas-Jan als de club kan zich een verdere samenwerking goed voorstellen"

Schalke wil Huntelaar uit grijpgrage Engelse handen houden en rekent op spits

21-10-2014 13:30
6

Schalke 04 is er veel aan gelegen Klaas-Jan Huntelaar voor de club te behouden. Directeur Horst Heldt van de Duitse Bundesliga-club heeft de Nederlandse topschutter hoog op zijn prioriteitenlijst staan.

"Zowel Klaas-Jan als de club kan zich een verdere samenwerking goed voorstellen", zei Heldt dinsdag in aanloop naar de confrontatie tussen Schalke en Sporting Lissabon in de Champions League. Het contract van de 31-jarige Huntelaar loopt komende zomer af. Heldt kondigde aan binnenkort al met de international van Oranje gesprekken over contractverlenging te beginnen.

De spits, dit seizoen trefzeker in de competitie en de Champions League, heeft zich wel eens laten ontvallen dat hij zijn carrière best bij de club uit Gelsenkirchen wil beëindigen. Huntelaar, bezig aan zijn vijfde seizoen bij Schalke 04, wordt met name door Engelse media in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur zijn al genoemd als potentiële nieuwe werkgevers van Huntelaar.