De Jong krijgt goed nieuws in Londen, maar kan Newcastle nog maanden niet helpen
"Ik kan nu weer rustig gaan opbouwen en beginnen met lopen zonder krukken"

De Jong krijgt goed nieuws in Londen, maar kan Newcastle nog maanden niet helpen

21-10-2014 15:05
2

Siem de Jong moet zeker nog een paar maanden aan de kant blijven. De Nederlandse speler van Newcastle United herstelt van een operatie aan zijn dijbeen.

"Ik ben onlangs op bezoek geweest bij de chirurg in Londen en het ziet er allemaal goed uit", aldus De Jong op zijn pagina op Facebook. "Ik heb nog wel een paar maanden nodig, maar ik werk hard en ik weet zeker dat ik hier sterker uitkom. Ik kan nu weer rustig gaan opbouwen en beginnen met lopen zonder krukken", gaat de middenvelder verder. Ook afgelopen seizoen kampte De Jong met fysieke ongemakken.

De Jong verhuisde eerder dit jaar van Ajax naar Newcastle, maar kwam in Engeland slechts drie keer in actie. In september moest hij een operatie ondergaan vanwege een scheurtje in een pees in zijn dijbeen. Een fikse tegenvaller voor De Jong, die terug kon kijken op een goede voorbereiding. Hij werd bij zijn nieuwe club zelfs aangewezen als reserve-aanvoerder. Newcastle United boekte afgelopen weekend pas de eerste competitiezege van het seizoen.