Sneijder: Voor ons is winnen verdomd belangrijk, alleen dan maken we nog kans
Galatasaray treft in miljoenenbal Borussia Dortmund onder grote druk

Sneijder: "Voor ons is winnen verdomd belangrijk, alleen dan maken we nog kans"

21-10-2014 15:47
4

Wesley Sneijder is duidelijk over de bedoelingen van zijn club Galatasaray tegen Borussia Dortmund. "Voor ons is winnen verdomd belangrijk. Alleen dan maken we nog kans om de achtste finales te halen", zei de Nederlandse international in de aanloop naar de confrontatie woensdag in Istanbul.

De Turkse club haalde slechts één punt uit de voorgaande twee groepsduels in groep D van de Champions League. Galatasaray heeft moed geput uit de 2-1-zege van afgelopen zaterdag op aartsrivaal Fenerbaçhe. Sneijder vertolkte een hoofdrol door beide doelpunten te maken. "Deze overwinning geeft ons motivatie. We gaan er alles aan doen om Dortmund te verslaan", zei aanvaller Umut Bulut.

De Duitse club van trainer Jürgen Klopp staat er uitstekend voor. Met de maximale zes punten uit de eerste twee wedstrijden voeren de Borussen de groep aan. Een zege op Galatasaray betekent vrijwel zeker kwalificatie voor de knock-outfase. De fraaie resultaten in de Champions League steken echter schril af tegen die in de Bundesliga. Dortmund haalde slechts zeven punten uit de eerste acht wedstrijden en staat veertiende.

"De druk is nu wel enorm groot"
De club verloor afgelopen weekeinde nog met 2-1 van 1. FC Köln. "De druk is nu wel enorm groot", meende verdediger Neven Subotic. "In deze fase zijn resultaten zeer belangrijk. We moeten alles geven om een kentering te bewerkstelligen." Dortmund mist in Istanbul in elk geval verdediger Erik Durm. De Duitse international raakte zaterdag in de wedstrijd tegen Köln geblesseerd aan zijn bovenbeen.

Trainer Klopp maakte bij die wedstrijd een tamelijk radeloze indruk. Zijn ploeg lijkt in de competitie alle tactische basisbeginselen te zijn vergeten. "We moeten ons wel oprichten als team. Ik heb de truc echter nog niet gevonden om de spelers weer in vorm te krijgen. Veel tijd is daar helaas niet voor", aldus de trainer. (ANP)