Pellè en Tadic trokken Alderweireld over de streep: Heel mooi om mee te maken
"Het was een memorabele wedstrijd"

Pellè en Tadic trokken Alderweireld over de streep: "Heel mooi om mee te maken"

21-10-2014 16:48

Toby Alderweireld heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn keuze om op de slotdag van de transferperiode Atlético Madrid voor Southampton te verruilen. In Engeland is hij terecht gekomen bij de nummer drie van de Premier League.

Alderweireld beleefde afgelopen zaterdag zijn mooiste dag in het shirt van Southampton, dat Sunderland met liefst 8-0 afdroogde. "Het was een memorabele wedstrijd, heel mooi om mee te maken", vertelt de Belgische verdediger op de clubsite. "Misschien wel het belangrijkste was dat we de nul hebben gehouden. Het was een heel belangrijke zege, maar we zijn er nog niet."

Graziano Pellè (twee goals) en vooral Dusan Tadic (vier assists, één goal) maakten grote indruk. Alderweireld: "Ik kende al een hoop spelers uit de Eredivisie toen ik hier begin september tekende. Dat overtuigde me ervan dat Southampton de juiste club was. Graziano is fantastisch, maar het draait niet alleen om hem. We hebben ook nog Dusan, die met zijn assists belangrijk is. En de bank is sterk. Dat is de kwaliteit van dit elftal. Niet alleen de eerste elf spelers doen ertoe."