Haastige spoed is zelden goed: FC Twente moet boeten voor transfer Ziyech
Tukkers hadden nog geen groen licht uit 'Zeist'

Haastige spoed is zelden goed: FC Twente moet boeten voor transfer Ziyech

21-10-2014 17:10
19

FC Twente besliste in augustus de strijd om de handtekening van Hakim Ziyech in zijn voordeel, maar moet nu op de blaren zitten. De Enschedese club heeft een boete aan de KNVB moeten betalen.

Dat bleek uit de dinsdag gepresenteerde jaarcijfers van de club. FC Twente betaalde zo’n 3,5 miljoen euro aan sc Heerenveen voor de spelmaker, die ook in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord stond. Op het moment dat Ziyech het contract in Enschede tekende hadden de Tukkers echter nog geen groen licht uit Zeist. Daarom moest Twente 45.000 euro boete betalen aan de KNVB.

Verder bleek dat de transferrechten van Jesus Corona voor zeventig procent liggen bij een Mexicaanse investeringsgroep. Daarnaast moet Twente een deel van de (eventuele) transfersom van Dusan Tadic, Quincy Promes, Shadrach Eghan, Luc Castaignos, Bilal Ould-Chikh, Kyle Ebecilio en Youness Mokhtar afdragen aan investeringsmaatschappij Doyen, dat vijf miljoen investeerde. Die overeenkomst werd afgelopen jaar reeds openbaar gemaakt.