Hiddink dient zijn contract uit, ik heb nooit overwogen hem te ontslaan
Van Oostveen spreekt vertrouwen uit in bondscoach

"Hiddink dient zijn contract uit, ik heb nooit overwogen hem te ontslaan"

21-10-2014 18:45
5

Guus Hiddink dient zijn contract bij de KNVB tot en met het EK in 2016 uit. Dat zei directeur betaald voetbal Bert van Oostveen dinsdag desgevraagd na het evaluatiegesprek dat hij met de 67-jarige bondscoach in Zeist voerde. Daarin kwamen beide partijen tot de conclusie dat de aanpak rond Oranje 'overtuigender' moet.

Met drie nederlagen in zijn eerste vier interlands is Hiddink zwak gestart in zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens Van Oostveen heeft de technische staf onder leiding van Hiddink een 'overduidelijk' plan van aanpak gepresenteerd. "Over hoe ze de komende periode denken in te gaan en op welke wijze zij de puntjes op de i gaan zetten naar de komende wedstrijden toe."

Volgens Van Oostveen heeft hij er geen moment aan gedacht om Hiddink na het drama vorige week in en tegen IJsland (2-0) te ontslaan. "Zelf heb ik Hiddink er ook nooit over gehoord", verzekerde de KNVB-topman bij de NOS.

"Alle momenten dat ik hem heb gezien en gesproken, maakte hij een gemotiveerde indruk. In ons evaluatiegesprek vandaag was hij zelfs zeer gemotiveerd. Ik was afgelopen zaterdag al bij hem langs gegaan en we hebben toen genoeglijk samen koffie gedronken. Daaraan hebben we in het evaluatiegesprek een vervolg gegeven."