Supertalent gaat clubs bezoeken; ook Ajax mag zich van beste kant laten zien
"Ik ga rustig de tijd nemen"

Supertalent gaat clubs bezoeken; ook Ajax mag zich van beste kant laten zien

21-10-2014 18:58
6

Martin Ødegaard gaat rustig bekijken waar hij vanaf volgend seizoen zijn nog prille carrière gaat voortzetten. Het supertalent uit Noorwegen staat in de belangstelling van de complete Europese top.

Ødegaard gaat de geïnteresseerd clubs vanaf de jaarwisseling één voor één vereren met een bezoekje. Dat melden verschillende media uit Noorwegen dinsdag. De zestienjarige spelmaker heeft de aandacht getrokken van onder meer FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester United, Liverpook, Bayern München en Borussia Dortmund. Ook Ajax kan een bezoekje verwachten.

"Het klopt dat ik een aantal Europese clubs ga bezoeken als het Noorse seizoen ten einde is. Ik ga rustig de tijd nemen. Ik maak pas een keuze als ik daar honderd procent zeker van ben", vertelt het talent, die nu nog onder contract staat bij Stromsgodset. "De sfeer en de omgeving van de club moeten mij aanspreken."

Per-Mathias Hogmo, de bondscoach die Ødegaard onlangs op vijtienjarige leeftijd liet debuteren bij het nationale elftal van Noorwegen, adviseerde dat het talent beter voor de geleidelijke weg kan kiezen. Een club als Ajax zou hem perfect passen, zei Hogmo.