Mensen riepen op Schiphol: 'Jopie, ga je naar Cyprus om je geld op te halen?'
"Het was een complete buiklanding"

"Mensen riepen op Schiphol: 'Jopie, ga je naar Cyprus om je geld op te halen?'"

21-10-2014 19:37
5

Joop Munsterman werd vorige week in verlegenheid gebracht door het programma Nieuwsuur, waarin duidelijk werd dat de voorzitter van FC Twente deels eigenaar is van Felipe Gutierrez. Hij begrijpt de verbazing die de constructie wekte bij de buitenwacht.

Munsterman en andere leden van de raad van commissarissen zetten een fonds op in Cyprus om Gutierrez naar Enschede te halen. De preses van Twente was niet op de hoogte van de precieze constructie en dat noemt hij nu naïef. "Het was een complete buiklanding. Daar moet ik volstrekt eerlijk in zijn. We waren er niet op voorbereid, maar zoals ik eerder heb aangegeven maak ik vaker fouten", zegt hij tegen NUsport.

De 63-jarige Munsterman, sinds 2004 voorzitter van Twente, merkte ook in het dagelijks leven de effecten van de openbaring. "Ik liep op Schiphol om naar Parijs te gaan en mensen riepen: 'Jopie, ga je naar Cyprus om je geld op te halen?' Dat is heel vervelend natuurlijk."

Zijn imago heeft een deukje opgelopen. "Maar ik heb destijds de verantwoordelijkheid genomen om statutair directeur te worden, omdat niemand anders het wilde. De club was bijna failliet en ik heb zelf afgesproken om elke 35.000 euro te verantwoorden. Dan is het naar om terug te lezen dat ik alles in mijn eentje zou beslissen. Daar is helemaal geen sprake van. Toch moeten we wel toegeven dat er dingen mis zijn gegaan. Ik maak elke dag wel twee of drie fouten."