Clubmensen begrijpen NAC niet: Signalen hadden nooit genegeerd mogen worden
Ontslag van Gudelj zorgt voor vraagtekens

Clubmensen begrijpen NAC niet: "Signalen hadden nooit genegeerd mogen worden"

21-10-2014 21:33
3

NAC Breda maakt een tegenvallende seizoensstart door. De 'Parel van het Zuiden' hield negen punten over aan de eerste negen wedstrijden en nam recentelijk afscheid van trainer Nebojsa Gudelj. Een weinig doordachte beslissing, zo vinden Ton Lokhoff en Pierre van Hooijdonk.

"Dat de chemie tussen coach en elftal niet optimaal was, was geen verrassing, lijkt me. Dat zag ik zelfs vanuit Duitsland", aldus Lokhoff, assistent-trainer van VfL Wolfsburg, tegenover Voetbal International. "Dat is niet iets van de voorbije week. Dan vraag ik me af: heeft NAC in de zomer wel goed zijn huiswerk gedaan? Ik denk dat je toen had moeten besluiten om óf afscheid van Gudelj te nemen of dit seizoen vierkant achter hem te gaan staan."

Wedden

Meer odds

Van Hooijdonk is het eens met die opinie. "Voor wie een beetje bekend is in het Bredase, was het vorig seizoen al zo klaar als een klontje dat er voor Gudelj geen draagvlak meer was bij NAC. Dan vind ik het gek dat je hem in de zomer laat doorgaan en het hele technische beleid laat uitstippelen. Deze signalen hadden nooit genegeerd mogen worden. Want wie haal je nu als trainer? Wie is beschikbaar?", aldus de oud-spits.

Lokhoff, die net als Van Hooijdonk jarenlang voor NAC actief was, vindt de huidige plek op de ranglijst niet gek. "Begrijp me goed, ik denk heus wel dat NAC drie ploegen onder zich kan houden. Maar als je reëel bent, staat de club op de plek waar ze ongeveer hoort te staan: net boven de streep."