Groep E: Bayern München maakt AS Roma belachelijk, Robben schittert
Romeinen hebben niets te vertellen in eigen huis

21-10-2014 22:36
1

Bayern München heeft dinsdagavond geïmponeerd in de groepsfase van de Champions League. De Duitse grootmacht zegevierde met grote cijfers in de uitwedstrijd bij het Italiaanse AS Roma: 1-7.

Oranje-international Arjen Robben begon in de basisformatie van de Duitse recordkampioen en stond aan de basis van het fabuleuze optreden. De technisch begaafde aanvaller bracht al na negen minuten de openingstreffer op zijn naam na een mooie en welbekende actie. Zo'n twintig minuten later wist hij de doelman van AS Roma opnieuw te verschalken, maar in dat geval betrof het 'slechts' de 0-4.

Mario Götze maakte in de 24ste minuut de tweede Bayern-treffer, amper een minuut later wist ook de Pool Robert Lewandowski het net te vinden. Na de tweede treffer van Robben was het Thomas Müller die tien minuten voor rust al een marge van vijf doelpunten creëerde. Dat deed de wereldkampioen vanaf elf meter.

Met de gigantische voorsprong op zak, was er na de hervatting weinig aanleiding om het gaspedaal volledig in te blijven trappen. Gervinho wist de eer zelfs nog te redden door er na 66 minuten 1-5 van te maken. Toch liep de schade nog serieus op. Franck Ribéry en Xherdan Shaqiri maakten er een zevenklapper van.