El Ghazi: 'Ik ga niet angstig spelen, niet als een mietje met de bal rondlopen'
"Ik ben geen Ronaldo, ik denk dat het normaal is dat je even een mindere periode hebt"

El Ghazi: 'Ik ga niet angstig spelen, niet als een mietje met de bal rondlopen'

22-10-2014 05:30
3

Anwar El Ghazi maakte de afgelopen weken na een uitstekende start van het seizoen even pas op de plaats. Maar, de Ajax-aanvaller begint zijn oude vorm weer terug te vinden, zo bleek in de wedstrijden tegen FC Twente en FC Barcelona.

De jonge buitenspeler, die na een prima voorbereiding door trainer Frank de Boer beloond werd met een plek in de A-selectie van Ajax, kende een paar mindere weken. Vreemd is dat niet, stelt El Ghazi. Veel talenten krijgen na een grote stap voorwaarts met een terugval te maken. "Ik ben geen Cristiano Ronaldo. Het is denk ik normaal dat je dan eventjes een mindere periode hebt", klinkt het realistisch uit de mond van El Ghazi.

De aanvaller nam in de tweede helft enige treffer van Ajax voor zijn rekening. Veel hoefde hij daar niet voor te doen. Toch omarmt El Ghazi het moment. "Een intikkertje, heel mooi. Goed voor m'n zelfvertrouwen. Nu is het zaak om hard te werken. Zaterdag voelde ik mezelf ook weer stukken beter, ik moet deze lijn weer doortrekken", vervolgt de aanvaller onder meer tegenover VoetbalPrimeur.

Last van zenuwen had El Ghazi niet op het moment dat hij zijn trainingsjack mocht uittrekken. "Ik dacht we staan 2-0 achter, ik heb niets te verliezen. Ik ga niet angstig spelen, ik had geen zenuwen. Ik dacht: ik ga gewoon laten zien wat ik kan. Als ik de bal heb ga ik niet als een mietje met de bal rondlopen", lacht El Ghazi, die in de eerste helft vanuit de dug-out zag hoe Ajax overlopen werd door FC Barcelona.

"In de eerste helft zit je wel een beetje verbaasd op de bank te kijken wat er gebeurt. Dan denk je van: 'Kom op Ajax. We moeten wel beter gaan spelen, we creëren helemaal geen kansen'. De eerste helft was niet al te best, nee", aldus El Ghazi na de 3-1 nederlaag in Camp Nou.