Panathinaikos-Nederlander zet streep door duel met PSV: Hier baal ik heel erg van
"Als ik de return ook mis, word ik gek"

Panathinaikos-Nederlander zet streep door duel met PSV: "Hier baal ik heel erg van"

22-10-2014 07:11

PSV ontvangt donderdag Panathinaikos in het kader van de Europa League. David Mendes da Silva keek enorm uit naar dat duel. Het zou een terugkeer naar Nederland betekenen. Zou, want de middenvelder blijft geblesseerd achter in Griekenland.

"Hier baal ik heel erg van", zegt de voormalig speler van Sparta, Ajax, NAC Breda en AZ in gesprek met De Telegraaf. "Mijn moeder en vrienden zouden in Eindhoven op de tribune zitten en mijn vrouw en twee zoontjes reizen naar Nederland. Eigenlijk voor de wedstrijd maar nu gaan ze naar familie. En dus ga ik de wedstrijd alleen thuis op de bank bekijken."

Mendes da Silva, goed voor zeven interlands in het Nederlands elftal, hoopt op een snelle herkansing. "Het is te hopen dat ik tijdig hersteld ben voor de return. Als ik die ook mis, word ik gek. Ik heb zo naar deze wedstrijden uitgekeken. "Ik heb al wat langer doorgespeeld met achillespeesklachten."

Trainer Yannis Anastasiou, voormalig speler van onder meer Roda JC en Ajax, neemt wel enkele spelers met een verleden in Nederland mee. Ouasim Bouy speelde in de jeugd van Ajax, terwijl Danijel Pranjic (sc Heerenveen) en Emir Bajrami (FC Twente) actief waren in de Eredivisie. Voormalig FC Groningen- en PSV-spits Marcus Berg blijft net als Mendes da Silva geblesseerd achter in Griekenland.