NAC blijft bij zoektocht naar nieuwe trainer mogelijk dicht bij huis: Goede indruk
Bredase club hoopt op vrijblijvend gesprek met clubloze Verbeek

NAC blijft bij zoektocht naar nieuwe trainer mogelijk dicht bij huis: "Goede indruk"

22-10-2014 07:43

NAC heeft bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer geen haast. Mocht de eerste kandidaat voor het opvolgen van de ontslagen Nebojsa Gudelj niet direct beschikbaar zijn, is de huidige interim-trainer Eric Hellemons in combinatie met de nieuwe assistent-trainer Rob Penders een serieuze optie.

Graeme Rutjes, technisch directeur van NAC Breda, maakt deze week de eerste afspraken met kandidaten om Gudelj op te volgen. "Maar als uiteindelijk blijkt dat onze belangrijkste kandidaat niet meteen beschikbaar is, kunnen we Hellemons en Penders een kans geven tot de winterstop of wellicht zelfs langer."

"Dat is een serieuze optie. Zij maken een goede indruk tot nu toe", vervolgt Rutjes zijn verhaal. In eerste instantie kijkt NAC echter wel verder. De Brabantse club gaat informeren bij het management van Gertjan Verbeek of er aanleiding is voor een vrijblijvend gesprek. De clubloze trainer gaf eerder aan dat hij een dienstverband bij NAC niet uitsluit.

Hellemons en Penders begonnen de interim-periode met een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag, dat lange tijd met een man minder speelde in het Rat Verlegh Stadion. NAC staat na negen wedstrijden vijftiende in de Eredivisie, met twee punten voorsprong op nummer zestien ADO Den Haag. FC Dordrecht (vijf punten) en Heracles Almelo (drie) vullen de lijst onderin van de Eredivisie.