Klaassen boos op zichzelf: Dit was voor mij wel een mindere avond in mijn carrière
"In de tweede helft hadden we het geluk dat Barcelona een beetje gas terug nam"

Klaassen boos op zichzelf: "Dit was voor mij wel een mindere avond in mijn carrière"

22-10-2014 08:33
15

In de aanloop naar het duel tussen FC Barcelona en Ajax was er bij de Amsterdammers hoop op een goed resultaat. Tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de schade beperken het hoogst mogelijke was. De Catalaanse ploeg was veel sterker, Ajax had niets in te brengen. Tot frustratie van Davy Klaassen.

"Dit is een wereldelftal met zo ongelooflijk veel individuele kwaliteit", zegt Klaassen in gesprek met De Telegraaf over FC Barcelona. "Maar ook al is Barça nog zo goed, dan wil je niet zo opzij worden gezet als vanavond. Niet alleen de trainer was nijdig in de rust, iedereen was boos."

"Ik heb me heus wel eens vaker machteloos gevoeld tegen een topploeg, maar dan speelden we niet zo slecht als nu", vervolgt de middenvelder zijn verhaal. "Dit was voor mij wel een mindere avond in mijn loopbaan. In de tweede helft hadden we het geluk dat Barcelona een beetje gas terug nam. Aan alles merkte je in het stadion dat het wat minder werd. Ze haalden hun beste spelers eruit."

Met minder drive naar voren en een aantal wissels kwam Ajax nog terug tot 2-1. "Je zag dat we toen ook opeens een paar mogelijkheden kregen. De 2-1 kwam eigenlijk te laat", aldus Klaassen, die Barça in de slotminuut de 3-1 nog zag maken.