Teleurstelling bij Ajax: Denk dat iedereen persoonlijk in de spiegel moet kijken
"Omdat we te bang waren, hadden we in de eerste helft geen kans"

Teleurstelling bij Ajax: "Denk dat iedereen persoonlijk in de spiegel moet kijken"

22-10-2014 09:51
14

Bang. Dat was Ajax in de eerste helft tijdens het duel met FC Barcelona volgens Niklas Moisander. De centrale verdediger baalde flink van wat Ajax liet zien tijdens de eerste 45 minuten in Spanje. Uiteindelijk stapten de Amsterdammers met een 3-1 nederlaag van het veld.

"Hoe wij in de eerste helft hebben gespeeld is zeker teleurstellend", zegt Moisander op het digitale thuis van Ajax. "We hadden te veel respect voor Barcelona. Natuurlijk is het een heel goed team en waren die doelpunten supermooi, bijna niet te verdedigen. Maar toch was het teleurstellend."

"Ik denk dat iedereen persoonlijk in de spiegel moet kijken, hoe ze zich hebben voorbereid op deze wedstrijd", vervolgt de Finse verdediger zijn verhaal. "Het is indrukwekkend om hier te spelen, maar dat moet je juist een boost geven in plaats van dat het je bang maakt. Omdat we te bang waren, hadden we in de eerste helft geen kans."

In de tweede helft ging het beter. "Zij namen een beetje gas terug en wisselden Iniesta, Messi en Neymar: hun drie beste spelers. Maar in de tweede helft zie je dat als je durft te voetballen, dat je ook kan scoren. Na die 2-1 speelden we nog alles of niets, maar na de 3-1 uit de counter was het gedaan. Het was een paar minuten heel spannend en mooi."