Miljoenenverlies voor Twente: Het is soms een hel, we moeten wel kopen
"We zien nu al dat het mogelijk is, we draaien weer bovenin mee"

Miljoenenverlies voor Twente: "Het is soms een hel, we moeten wel kopen"

22-10-2014 10:01
12

FC Twente heeft het vorige voetbalseizoen afgesloten met een nettoverlies van 7,2 miljoen euro, zo maakte de club dinsdag bekend. De Tukkers kunnen desondanks spelers blijven kopen om de selectie op peil te houden.

FC Twente wil blijven meedoen in de top-vijf en dat vraagt om investeringen. "Als we weer iemand voor een goed bedrag verkopen zoals dit jaar bij Tadic en Promes kopen we weer een ander terug", zegt voorzitter Joop Munsterman tegen NUsport. Wel probeert men de salarispost terug te dringen.

"We zien nu al dat het mogelijk is, we draaien weer bovenin mee. Bovendien hebben we iemand als Mokotjo gehaald tegen fors lagere kosten dan wat andere clubs hadden moeten betalen", stelt de preses. "De afgelopen seizoenen hebben we het gered, ook al is het soms een hel. We zijn er toch in geslaagd om op een hoog niveau te blijven. Twente is als club uit de provincie geland op een andere schaal."

Het bedrag voor aankopen daalt echter wel. "Maar dat moet in de jaren daarna weer omhoog gaan. Het terugbrengen van de kosten zal ongetwijfeld positieve invloed hebben. Over twee of drie jaar gaan we dat echt merken", zegt Munsterman, die zegt dat de club geen keus heeft. "We hebben in deze regio 600.000 mensen wonen. Dat zijn er rond de grote steden een stuk meer, dan zijn er ook meer talenten. We moeten wel kopen."