Van 't Schip is sterspeler Villa na vier duels weer kwijt na bevel van hogerhand
Australië kan maar kort genieten van Spaanse goaltjesdief

Van 't Schip is sterspeler Villa na vier duels weer kwijt na bevel van hogerhand

22-10-2014 10:04
1

De Australische voetbalclub Melbourne City van trainer John van 't Schip kan maar kort genieten van David Villa. De Spaanse spits speelt nog twee wedstrijden mee en moet dan naar New York voor tal van commerciële verplichtingen bij New York City, de Amerikaanse club die eigenaar is van Villa.

Melbourne City zou de oud-international aanvankelijk voor tien duels huren van New York City. Nu blijkt dat vier duels het maximum is, omdat Villa begin november Australië alweer moet verlaten, meldde de club woensdag. Van 't Schip profiteerde dankbaar van de komst van de oud-aanvaller van onder meer Barcelona en Valencia, die in de twee wedstrijden die hij wel al speelde voor Melbourne, twee keer scoorde.

Villa moet in de Verenigde Staten verschillende commerciële verplichtingen nakomen voor zijn eigenlijk werkgever. "Natuurlijk willen we dat een speler van zijn kaliber zo veel mogelijk wedstrijden in het shirt van de club speelt tussen nu en de start van de voorbereiding in Amerika, in januari 2015", zegt een woordvoerder van de Australiërs. De club heeft de hoop op een snelle terugkeer van Villa niet opgegeven.

"Het exacte aantal A-League-wedstrijden dat David Villa speelt, wordt bepaald in samenspraak met de speler zelf en op basis van de wensen van New York City FC", vervolgt de woordvoerder. Wanneer Villa en zijn familie snel weten te aarden in New York en de Spaanse spits zijn commerciële activiteiten heeft afgerond, wordt bekeken of nieuwe tijdelijke terugkeer naar Australië haalbaar is.