Drone kan Advocaat liefst een half miljoen euro kosten, Servië vreest vertrek
"Als ik alleen voor het geld had gekozen, had ik sowieso niet naar Servië hoeven gaan"

Drone kan Advocaat liefst een half miljoen euro kosten, Servië vreest vertrek

22-10-2014 10:31

In Servië houdt men er rekening mee dat Dick Advocaat besluit op te stappen als de UEFA besluit om het land een aantal punten in mindering te brengen. De Europese voetbalbond spreekt zich donderdag uit over het drone-incident en de gevolgen kunnen groot zijn.

Vorige week vloog er tijdens de interland tussen Servië en Albanië een drone met Albanese vlag het stadion in. Na enorme onrust werd het duel gestaakt en beide landen geven elkaar daar de schuld van. De UEFA behandelt de kwestie donderdag.

Voor Servië en Advocaat kunnen de gevolgen groot zijn. De bondscoach strijkt in Servië een voor zijn begrippen, relatief bescheiden salaris van 300.000 euro per jaar op, maar verdient wel een bonus van een half miljoen euro als hij zich met het land weet te plaatsen voor het EK. Als de UEFA punten in mindering brengt, wordt dat scenario al stuk onwaarschijnlijker.

In Servië vreest men dan ook dat Advocaat bij een negatieve uitslag zijn positie zal heroverwegen. Zover wil de oefenmeester echter nog niet gaan. "We wachten donderdag maar even af. Als ik alleen voor het geld had gekozen, had ik sowieso niet naar Servië hoeven gaan", vertelt hij aan Voetbal International. "Het is ook gewoon een leuke groep om mee te werken."

Advocaat, die van de bond al de vraag kreeg of hij niet langer wil blijven, zou een straf bovendien zwaar onterecht vinden. "Ik ben van mening dat ons weinig te verwijten valt. Het wedstrijdverloop gaf totaal geen aanleiding tot dit gedrag. Dan komt er vanuit de tegenpartij ineens zo’n ding over het veld vliegen. Die drone bleef aan onze kant van het veld hangen, het was gewoon uitdagen."