Koeman stunt met Southampton: Ik moet realistisch zijn, ik had dit niet verwacht
"De verwachtingen waren in het begin niet hoog. Die liggen nu veel hoger"

Koeman stunt met Southampton: "Ik moet realistisch zijn, ik had dit niet verwacht"

22-10-2014 10:48
2

De uitstekende start van Southampton overtreft alle verwachtingen van trainer Ronald Koeman. De van Feyenoord overgekomen oefenmeester staat met zijn club op een knappe derde plek in de Premier League. Een klein wonder gezien de uittocht van bepalende spelers, afgelopen zomer.

Koeman zag spelers als Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren en Luke Shaw de deur achter zich dicht trekken in Southampton. De coach haalde onder meer Dusan Tadic en Graziano Pellè naar Engeland. Zij hebben de sterren van afgelopen seizoen in recordtijd doen vergeten op St Mary's. Velen in Engeland vreesden voor Southampton en Koeman, maar de goede start heeft alle twijfels over de kwaliteit van de selectie van de club weggenomen.

"Ik had alle vertrouwen in de club", benadrukt Koeman in gesprek met Sky Sports. "Nadat ik met het bestuur had gesproken, wist ik dat Southampton een goede jeugdopleiding had. Veel goede, jonge spelers. Ik wist dat een paar sleutelspelers de club hadden verlaten, maar we kregen ook kansen om nieuwe spelers aan te trekken. Maar, natuurlijk, de verwachtingen waren in het begin niet hoog. Die liggen nu veel hoger. Ik had deze goede start van het seizoen niet verwacht. Ik moet realistisch zijn", zegt Koeman, afgelopen weekend met Southampton nog met 8-0 te sterk voor Sunderland.