De Rossi slaat 70.000 Weesgegroetjes: Dit voelt als een dolksteek in het hart
"Ondanks deze wedstrijd denk ik niet dat Bayern onverslaanbaar is"

De Rossi slaat 70.000 Weesgegroetjes: "Dit voelt als een dolksteek in het hart"

22-10-2014 11:20
1

Daniele De Rossi ging dindag met AS Roma kansloos onderuit tegen Bayern München. In een stampvol Stadio Olimpico maakten de Duitsers gehakt van de Romeinen: 1-7. De Rossi vond de nederlaag vooral sneu voor de zeventigduizend fans op de tribune in Rome.

"Dit resultaat is een shock. Wij en de stad hebben lang gewacht op deze wedstrijd en het is heel jammer dat dit het resultaat is. Om de fans aan het einde van de wedstrijd te zien applaudisseren voelde als een dolksteek in het hart. Het seizoen is lang en in potentie rijk aan genoegdoeningen, we zullen de fans terugbetalen voor hun steun", zegt De Rossi, die tot dinsdag met AS Roma in de eerste zes thuiswedstrijden in alle competities nog niet verloor.

"Er is zeker sprake van een gat op technisch vlak. Als je met 7-1 verliest kan dit niet alleen een mentaliteitskwestie zijn. Ondanks het resultaat denk ik niet dat het gat tussen ons en Bayern zo groot is. Duidelijk is wel dat Bayern beter is dan negentig procent van alle clubs ter wereld, maar we hadden het beter kunnen doen. Ik zie niet een specifieke reden voor het hoe en waarom we al deze tegentreffers incasseerden. Het was een combinatie van situaties."

"Er was het fysieke verschil, wanneer je zo'n avond hebt waarop alles past dan kun je blijven gaan. Wij hebben dit soort wedstrijden ook meegemaakt waarin we de tegenstander na dertig minuten op de knieën hadden en het leek alsof ze naar adem hapten. Dit keer staan wij aan de andere kant. Bayern is snel, alle spelers zijn technisch enorm begaafd en ze kunnen de bal zestig tot negentig seconden in de ploeg houden. Een heel lastige tegenstander."

"Ondanks deze wedstrijd denk ik niet dat Bayern onverslaanbaar is", zegt De Rossi, die met AS Roma de tweede plek inneemt in groep E. Manchester City en CSKA Moskou zijn de andere clubs in de poule. "Dit hebben we eerder meegemaakt. Ik herinner me dat we Manchester United met 2-1 versloegen, in hetzelfde jaar verloren we met 7-1. Het is een slechte avond, maar er komen nog genoeg andere wedstrijden."