FC Twente verdedigt zich na miljoenenverlies: Wij zouden het haast vergeten
Club heeft enorme groei doorgemaakt

FC Twente verdedigt zich na miljoenenverlies: "Wij zouden het haast vergeten"

22-10-2014 12:11
6

De (financiële) situatie van FC Twente ligt onder een vergrootglas en vooral voorzitter Joop Munsterman moet het deze week ontgelden. Vanwege zijn dubbelrol die hij had en de risicovolle manier waarop hij de Tukkerse club heeft geleid.

FC Twente leed twee jaar geleden een verlies van 8,5 miljoen euro en dinsdag bleek dat er vorig seizoen weer een miljoenenverlies is geschreven. Toch is Munsterman tevreden over de weg die de club is in geslagen.

"Het stadion in eigendom is een belangrijke asset en draagt ertoe bij dat we in het seizoen 2015/2016 voor het eerst een positief resultaat zonder transfers en Europees voetbal bereiken op deze schaalgrootte", blikt hij op de clubsite vooruit. "Op weg er naar toe zijn goede dingen gebeurd, maar zijn ook vele fouten gemaakt. Het zij zo."

Enorme groei
Feit is echter dat Twente is gegroeid van een club met een begroting van 10 miljoen in 2004 naar een club met een gemiddelde begroting van 40 tot 45 miljoen. "Wij zouden het haast vergeten", aldus Munsterman.

"We zijn een voetbalclub; een club die zich van een gemiddeld twaalfde plek naar een structurele topvijf-club heeft gevoetbald en waarvan we zaterdag met 30.000 supporters in De Grolsch Veste enorm hebben genoten. Het topsport-denken uitte zich in de kleedkamer, waar iedereen teleurgesteld over het resultaat tegen de viervoudige landskampioen."