Kompany verlangt uitleg van UEFA: Wie wordt er hier nou gestraft voor racisme?
"Wij hebben ons daar niet schuldig aan gemaakt"

Kompany verlangt uitleg van UEFA: "Wie wordt er hier nou gestraft voor racisme?"

22-10-2014 13:00
5

Vincent Kompany zet zijn vraagtekens bij de straf die de UEFA onlangs uitdeelde aan CSKA Moskou. De Russische ploeg nam het vanwege de straf in een leeg stadion op tegen Manchester City, omdat de fans zich in een eerder duel schuldig hadden gemaakt een racisme.

Ondanks de straf zaten er op de hoofdtribune fans die de thuisploeg ondersteunden. Kompany zet daarom zijn vraagtekens bij de straf. "Ze zeggen dat er absoluut geen fans bij de wedstrijd aanwezig mochten zijn en dan blijkt dat alleen wij eigenlijk geen steun krijgen van onze supporters. Dus wie wordt er hier nou gestraft voor racisme? Wij hebben ons daar niet schuldig aan gemaakt."

"Ze komen dan met het verhaal dat het om sponsoren gaat en dat die toegelaten moeten worden tot het stadion, maar waarom hebben wij last van deze straf?", vraagt de Belgisch international zich hardop af in de Engelse media. Kompany wil daarmee echter niet de puntendeling met CSKA (2-2) verklaren. "We hebben de wedstrijd geanalyseerd en hadden gewoon beter moeten spelen."

"De aanwezigheid van de CSKA-supporters heeft ons niet afgeleid, maar zorgt bij zo'n uitslag wel voor frustratie. Als sponsoren worden toegelaten, waarom mogen de fans van City dan niet aanwezig zijn? Wat hebben onze supporters verkeerd gedaan? Ik vind dat hier goed naar gekeken moet worden, want het is niet normaal dat ons fans hiervoor gestraft zijn."