Dortmund moet Sneijder in toom houden: We nemen geen extra maatregelen
"We wisten al dat hij goede schoten heeft"

Dortmund moet Sneijder in toom houden: "We nemen geen extra maatregelen"

22-10-2014 12:52

In Istanbul staat woensdagavond een interessante wedstrijd op het programma. Het Galatasaray van de ontketende Wesley Sneijder moet in eigen huis van het zwalkende Borussia Dortmund winnen om uitzicht te houden op overwintering.

Trainer Jurgen Klopp ligt na de rampzalige start van de competitie onder vuur. "We krijgen kritiek omdat we in de Bundesliga slecht spelen, maar in de Champions League wel goed voor de dag komen", zegt de coach, die het in Istanbul niet goed lijkt te kunnen doen. "Als we vanavond verliezen, dan zullen ze nog meer kritiek op ons hebben. Als we winnen, dan zullen we weer zeggen dat we alleen in de Champions League goed zijn."

De grote vraag is hoe Dortmund Sneijder in toom gaat houden. Afgelopen weekend zorgde de spelmaker met twee heerlijke schoten voor de zege op aartsrivaal Fenerbahçe. "We zullen geen extra maatregelen nemen om hem af te stoppen", kondigt Klopp aan. "We wisten al dat hij goede schoten heeft."

De druk op Galatasaray is eveneens groot. In Europa kwam men nog niet verder dan een gelijkspel tegen Anderlecht (1-1 in eigen huis) en een ruime nederlaag bij Arsenal (4-1). "We hebben die wedstrijden bekeken, maar vanavond zal alles anders zijn. Vorig seizoen begon Galatasaray ook niet goed aan de Champions League, maar gingen ze later beter voetballen en kwamen ze toch nog bij de eerste twee", aldus Klopp.