'Ik heb al m'n krediet verspeeld, het is als Mario spelen: ik heb één leven over'
"Ik dacht dat ik de enige op de wereld was. Ik ben heel kwetsbaar, te kwetsbaar"

'Ik heb al m'n krediet verspeeld, het is als Mario spelen: ik heb één leven over'

22-10-2014 14:30

Hatem Ben Arfa wil de door Hull City geboden kans met beide handen aangrijpen. De Franse middenvelder komt op huurbasis uit voor de Premier League-club, die hem redde van de bank bij Newcastle United.

De spelmaker kende een goede start in Engeland, maar viel vervolgens ver terug. Ben Arfa kreeg het aan de stok met trainer Alan Pardew, hetgeen aanleiding was voor een groot sportief verval. Ben Arfa geeft woensdag toe dat hij teveel aan zichzelf gedacht heeft en snapt nu dat hij moet veranderen. De Fransman hoopt dat het nog niet te laat is en gebruikt een opvallend stukje beeldspraak om zijn huidige situatie – Ben Arfa is in het bezit van een aflopend contract – te beschrijven.

"In het verleden dacht ik alleen aan mezelf. Ik dacht dat ik de enige op de wereld was. Ik ben heel kwetsbaar, te kwetsbaar. Dat ik komende zomer transfervrij ben? Dat neemt enorm veel druk met zich mee. Ik heb al mijn krediet verspeeld. Het is als Mario spelen, ik heb nog één leven over. Ik moet voorzichtig zijn, maar ik ga de uitdaging aan. Spelen voor één van de grootse clubs van Europa? Het gaat me lukken", aldus Ben Arfa in gesprek met Sport Confidentiel.