Feyenoord-talent maakt zich op voor basisplaats: Heeft er lang op moeten wachten
"Hij is groot en fysiek sterk, maar daar doet hij te weinig mee"

Feyenoord-talent maakt zich op voor basisplaats: "Heeft er lang op moeten wachten"

22-10-2014 14:42
1

Matthew Steenvoorden mag zich opmaken voor een basisplaats in de Europa League. De Feyenoorder staat naar alle waarschijnlijkheid als centrale verdediger gepositioneerd tegen HNK Rijeka. Gaston Taument denkt dat Steenvoorden op die plek het beste tot zijn recht komt.

Taument had als jeugdtrainer de 21-jarige in de C'tjes onder zijn hoede. "Daarna ben ik hem nauwlettend blijven volgen en in de jeugdopleiding kom je elkaar sowieso altijd weer tegen. Ik ken hem dus al flink wat jaren en hij moet vooral het spel voor zich hebben. Bij ons stond hij ook wel eens op het middenveld, maar in het centrum van de verdediging voelt hij zich meer thuis."

Wedden

Meer odds

De basisplaats voor Steenvoorden is aannemelijk, omdat zowel Joris Mathijsen als Sven van Beek niet is meegegaan naar Kroatië. Terence Kongolo en Khalid Boulahrouz zijn de andere spelers die nog in aanmerking komen voor de positie van centrale man. "Ik hoop dat hij mag starten, want hij heeft er lang op moeten wachten", vertelt Taument in gesprek met Metro.

"Steenvoorden heeft de complete jeugdopleiding doorlopen en werd daarna verhuurd aan Excelsior en vorig seizoen aan FC Dordrecht. Daarom was ik blij dat hij zaterdag eindelijk zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal van Feyenoord speelde", gaat Taument verder. "Hij is groot en fysiek sterk, maar daar doet hij te weinig mee. Hij moet meer van zich afbijten en agressiever zijn."