Ajacied maakt eerste minuten in Champions League: Ik sta onder aan de ladder
"Ik zie mijn debuut in de Champions League als een beginpunt"

Ajacied maakt eerste minuten in Champions League: "Ik sta onder aan de ladder"

22-10-2014 15:03
4

Jairo Riedewald kreeg dinsdagavond de gelegenheid om minuten te maken tijdens het Champions League-duel van Ajax met FC Barcelona (3-1 nederlaag, red.). Een jaar geleden speelde hij nog met Ajax A1 tegen de leeftijdsgenoten van de Catalaanse grootmacht.

"Ik zie mijn debuut in de Champions League als een beginpunt. Ik ben achttien jaar en ik kan nog in de A1 spelen. Ik sta onder aan de ladder, maar ik wil doorstromen. Ik ben tegen Barcelona ingevallen, maar ik wil hele wedstrijden spelen in de Champions League", toont Riedewald zich ambitieus tegenover Het Parool.

"Vorig seizoen zat ik in mijn trainingspak in het vliegtuig, nu had ik een kostuum aan tijdens de reis. Zo snel kan het gaan. Ik kan alleen maar glimlachen", gaat de jongeling verder. "Dit is het echte werk. Voor dit soort wedstrijden in Camp Nou ben ik op voetbal gegaan. Hiervoor train ik elke dag. En de namen tegen wie ik speelde, zijn veel groter dan vorig jaar tegen A1."

In de eerste helft had Riedewald op de bank de tijd om alle indrukken op zich in te laten werken. "Je kijkt om je heen, je ziet het stadion en de beleving. Je krijgt gewoon rillingen. Natuurlijk wil je erin komen, maar je weet dat je jong bent. En je ziet hun spelers van dichtbij, dat is leuk."