Verbeek: Na dat duel werd hij onredelijk, dat lag niet aan onze bekoelde relatie
"Hij vond dat hij had moeten invallen, en niet iemand anders"

Verbeek: "Na dat duel werd hij onredelijk, dat lag niet aan onze bekoelde relatie"

22-10-2014 15:35
1

Het is geen geheim dat Gertjan Verbeek en Ruud Boymans een moeizame relatie onderhielden in hun periode bij AZ. Uiteindelijk nam de hoofdtrainer de beslissing om afscheid te nemen van de spits. Een paar maanden later stond Verbeek zelf ook op straat.

"Ruud had veel moeite met de overgang van VVV-Venlo naar AZ, was vaak geblesseerd en ging vervolgens veel te geforceerd te werk. Ik heb hem altijd bij de eerste achttien gehaald, maar een basisplaats was te snel op dat moment. Dat kon hij maar moeizaam verdragen. Na een wedstrijd die we met 4-0 wonnen, met drie goals van Jozy Altidore, werd Ruud onredelijk", vertelt Verbeek tegenover Voetbal International.

"Hij vond dat hij had moeten invallen, en niet iemand anders. Het was voor hem beter elders speelminuten te gaan maken. In dat genoemde telefoongesprek heb ik hem dat ook medegedeeld. Ruud kon niet leven met een rol als pinchhitter, dus heb ik hem duidelijkheid gegeven dat er geen toekomst meer voor hem was. Onze bekoelde relatie had daar niets mee te maken."

"Ruud is op zich een plezierige jongen en op zijn trainingsinzet is nooit iets aan te merken", vervolgt de trainer die momenteel zonder club zit. "Als spits is hij ook bruikbaar. Als hij invalt, gebeurt er altijd iets. Hij had alleen heel andere verwachtingen van zijn rol en zat niet lekker in zijn vel. Hopelijk heeft hij met FC Utrecht een club gevonden waar het allemaal wel past."