Cocu spreekt Europese eis uit: Eredivisie is niet belangrijker dan Europa League
"Ik zie Panathinaikos niet als de zwakke broeder in deze groep, ze zijn zoekende"

Cocu spreekt Europese eis uit: "Eredivisie is niet belangrijker dan Europa League"

22-10-2014 15:30

PSV wil donderdag koste wat kost winnen van Panathinaikos. Trainer Phillip Cocu draait donderdag niet om de Europese doelstelling van de club uit Eindhoven heen. PSV wil de volgende ronde van de Europa League bereiken en daar moet alles voor wijken.

Door Europees succes krijgt de jonge selectie van PSV te maken met een volle wedstrijdkalender. Daar plukken de spelers de vruchten van, meent Cocu. De Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht telt donderdag even niet voor de trainer. "De competitie is niet belangrijker dan ons Europees programma. Het wedstrijdritme dat je nu hebt is juist belangrijk voor de ontwikkeling van onze jonge jongens. We willen overwinteren", zegt Cocu op de officiële website van PSV.

Panathinaikos is de nummer laatst in de Europese groep van PSV, maar dat betekent niet dat de Eindhovenaren zich opmaken voor een eenvoudige avond. "Ik zie Panathinaikos niet als de zwakke broeder in deze groep. Ze hebben prima spelers, maar zijn op dit moment zoekende. Ze hebben in veel wedstrijden het initiatief gehad, maar dat leidde niet tot de gewenste resultaten. Het is desalniettemin een gelouterde ploeg die aanvoelt wat er nodig is om een wedstrijd te winnen. We moeten daarom niet ingaan op bijvoorbeeld provocaties", aldus Cocu op het digitale thuis van PSV.