Rutten laat verdedigend talent starten in Europa League-duel met Rijeka
Eerste basisplaats voor verdediger in Rotterdamse dienst

Rutten laat verdedigend talent starten in Europa League-duel met Rijeka

22-10-2014 18:58
4

Matthew Steenvoorden maakt donderdag bij Feyenoord in Kroatië zijn debuut in het basisteam. De 21-jarige verdediger krijgt van trainer Fred Rutten een kans in de uitwedstrijd tegen HNK Rijeka voor de Europa League.

Het talent viel afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) kort na de rust in als vervanger van routinier Joris Mathijsen, die last had van een kuitblessure. Steenvoorden zal met Terence Kongolo het centrale verdedigingsduo vormen, zo maakte Rutten woensdag voor de afsluitende training bekend.

Met Mathijsen ontbreekt ook Sven van Beek nog door een dijbeenblessure, die hij eerder deze maand bij Jong Oranje opliep. De 32-jarige verdediger Khalid Boulahrouz, die bij zijn nieuwe club lang sukkelde met een knieblessure, is wel meegereisd naar Kroatië, maar zal waarschijnlijk op de bank beginnen.

Feyenoord begon de poulefase van de Europa League met een nederlaag in Spanje tegen Sevilla (2-0). Vervolgens werd in eigen huis afgerekend met Standard Luik (2-1). Tegenstander Rijeka behaalde slechts één punt uit de eerste twee gespeelde wedstrijden.