Groep B: Real Madrid simpel voorbij Liverpool, Ludogorets wint alsnog
Ronaldo opent de score, Benzema maakt er ook twee

22-10-2014 22:35
8

Real Madrid heeft woensdag een eenvoudige zege geboekt op Liverpool. In het derde groepsduel van de Champions League won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 0-3. De andere wedstrijd in de groep van Real Madrid en Liverpool ging tussen Ludogorets en FC Basel. In Bulgarije won Ludogorets voor eigen publiek met 1-0. De treffer viel pas in de laatste minuut.

Liverpool - Real Madrid
Op Anfield was de wedstrijd al na één helft beslist. De Madrilenen stonden na 45 minuten met 0-3 voor dankzij doelpunten van Cristiano Ronaldo en Karim Benzema (2x). Het eerste doelpunt was van grote schoonheid: een fraaie steekpass van James Rodriguez werd door Ronaldo gepromoveerd tot goal.

Na die treffer nam Real Madrid geen gas terug. Benzema knikte niet veel later een op maat gegeven voorzet van Toni Kroos tegen de touwen. Nog voor rust maakte de Fransman ook zijn tweede treffer van de avond. Na een hoekschop en een touché van Pepe kon de aanvaller simpel binnentikken.

In de tweede helft kwam er geen verandering in de score. De opgebouwde marge gaf Real Madrid genoeg lucht om te overleven. Met de riante voorsprong durfde Ancelotti het aan om zijn sterspelers rust te gunnen voor de kraker van komende zaterdag, tegen FC Barcelona. Cristiano Ronaldo, Toni Kroos en Marcelo gingen vroegtijdig naar de kant. Ook zonder hen bleef de 0-3 score intact.

Ludogorets - FC Basel
In eigen huis kreeg Ludogorets al snel een meevaller te verwerken. Na achttien minuten mocht Serey Die van FC Basel met een rode kaart naar de kleedkamers. Hij ging te hard door op Cosmin Moti. Toch lukte het de thuisploeg niet de numerieke meerderheid om te zetten in een doelpunt. Lange tijd leek het er op dat de wedstrijd zou eindigen in een puntendeling, maar Yordan Minev hengelde in extremis alsnog de drie punten binnen. Hij schoot vanaf de zestienmeterlijn raak en liet doelman Tomas Vaclik kansloos in de korte hoek.