Wenger ziet zichzelf slagen op verjaardag: Zij maakten vandaag het verschil
Gouden wissel levert Fransman drie punten op

Wenger ziet zichzelf slagen op verjaardag: "Zij maakten vandaag het verschil"

22-10-2014 22:58

De jarige Arsène Wenger kan alsnog terugkijken op een geslaagde avond. De manager van Arsenal stevende met zijn ploeg op een nederlaag af bij Anderlecht, maar wist in de slotfase alsnog de drie punten over de streep te trekken. Lukas Podolski kroonde zich in België tot matchwinner.

Arsenal kwam na zeventig minuten op achterstand en boog die stand pas een minuut voor tijd om. Wenger weet waar dat aan lag. "De spelers die in het veld kwamen, maakten het verschil met hun ervaring", doelde de Fransman op de ingevallen Joel Campbell, Alex Oxlade-Chamberlain en Podolski. De Duitser scoorde uiteindelijk de 1-2. "Je wilt hem altijd aan de bal hebben in de zestien, hij heeft een geweldig schot."

Over de wedstrijd is Wenger minder tevreden. "Het was teleurstellend dat we niet meer kansen hebben gecreëerd, maar dat lag ook aan het verdedigende werk van Anderlecht. We hebben de wedstrijd in de eerste helft gecontroleerd. In de tweede helft stelden we ons wat meer open en waren we kwetsbaar", vervolgt de keuzeheer, die in slotfase toch zijn verjaardagscadeau kreeg. "In de laatste vijf minuten spelen de zenuwen ook wat mee. Voor ons was het wat gokken, maar het balletje viel de goede kant op."