Ronaldo nadert Raúl tot op korte afstand: Ik weet dat ik zijn record ga pakken
Portugees heeft Messi vlak achter zich

Ronaldo nadert Raúl tot op korte afstand: "Ik weet dat ik zijn record ga pakken"

22-10-2014 23:13
2

Real Madrid-icoon Raúl lijkt zijn status als eeuwig topschutter van de Champions League binnenkort kwijt te raken. Cristiano Ronaldo, op dit moment de aanvalsleider in de Spaanse hoofdstad, heeft nog één treffer nodig om hem te evenaren.

"Ik weet dat ik zijn record ga pakken", sprak de Portugese sterspeler kort na de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd bij Liverpool. De aanvaller had op Anfield al de kans om de stand gelijk te trekken, maar een tweede treffer bleef uit. "Ik maakte me er op het veld niet echt druk over. Of ik dat record nou vandaag had gepakt of de volgende keer maakt niet veel uit."

Ronaldo maakte 55 Champions League-doelpunten in dienst van de Madrilenen. "Natuurlijk maakt het me blij. Zo'n record is een mooie graadmeter", vervolgde hij. Het is geen verrassing dat uitgerekend FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi met 69 treffers op plek drie staat. "Klopt. Messi zit dicht bij me."

Voor Ronaldo is niet alleen de topscorersranglijst een richtpunt. Ook het twee keer op rij winnen van de Champions League, vooralsnog nog door niemand gepresteerd, is voor hem een doelstelling. "Het kan, waarom niet? Het gaat heel zwaar worden, maar we zijn ertoe in staat."