Sneijder kritisch naar Oranje: Kijken of we er alles aan hebben gedaan
Middenvelder staat achter geplaagde bondscoach

Sneijder kritisch naar Oranje: "Kijken of we er alles aan hebben gedaan"

22-10-2014 23:16
1

Wesley Sneijder is het er volkomen mee eens dat de KNVB bondscoach Guus Hiddink niet de laan heeft uitgestuurd. Dat heeft de middenvelder van Galatasaray woensdag laten weten.

In Istanbul ging Sneijder woensdag in de groepsfase van de Champions League met 0-4 onderuit tegen Borussia Dortmund. Na afloop kwam echter ook het Nederlands elftal ter sprake. "Ik ben er ook mee bezig", reageert de spelmaker tegenover de NOS. "Dat blijft je achterhalen. Je wordt er elke dag mee geconfronteerd in de media. Ook als speler is het een teleurstellend begin geweest."

"We moeten nu de draad weer oppakken", vindt Sneijder, die Hiddink volledig steunt. "Ik denk niet dat het een juiste beslissing is om de bondscoach er nu al uit te sturen. We moeten als spelers ook kijken of we er zelf het maximale aan hebben gedaan. We beseffen met zijn allen dat het beter moet."

Na de verloren wedstrijd tegen IJsland heeft Sneijder kort contact gehad met Hiddink. "Wat daar is gezegd, houden we tussen ons. Het gaat meer over mezelf, dan praten we niet over een plan van aanpak", vervolgt de middenvelder, die in november weer met het Nederlands elftal op pad gaat. "Ik ga nu eerst even deze wedstrijd verwerken (Galatasaray – Borussia Dortmund, red.) en daarna kan ik me daar op focussen."